Mar 11, 2016

080316

Assalamualaikum.



Alhamdulillah, selesai interview spa. Alhamdulillah sebab Panel yg turun Kbr ni baik2. 
Both Pengerusi SPA dan Medical Dr. 
I know I always mistakenly said something. Maka kena gelak jelah.
Contoh masa professional iii exam, the last short cases, masa tu dah pukul 3.45 petang..
While I was palpating fr patient’s abdomen, I should say something else,
What come out from my mouth was ‘lapar sth’. -_-
“dah g balik Dr.N. Awak lapar sangat dah ni.” - Prof. Dato Dr. R (sambil gelak besar.)
“sy pass ke Dr?” dengan muka separuh bersalah separuh nak 
bersembunyi disebalik curtain. Hadoii -_-
I should write everything about pengalaman pro iii exam.
 Cukuplah laluinya sekali saja. Thats it. 

Back to spa’s interview when Pengerusi SPA asked me in few years time, 
awak nak keje gov ke swasta? 
“Gov” - yakin betul jawab. 
“why Gov?” 
“sebab ada pencen.” there goes my honest answer. Sbenanya dah tak bleh fikir better answer.
Maka gelak besarlah both Pengerusi SPA dan Medical Dr. 
Sampai orang kat luar pun dengar. Heh. 
Plus one of the many questions that took me fr a while to think. To reflect.
“what your target for now? What do you want to achieve”
“for the time being and years coming with His will, I hope I can be a SAVE and COMPETENT Dr” - bergetar jap jawab ni sebab besarnya Ya Allah tanggungjawab ni.
Ye sungguh. Dari segenap hati. Sepenuh perasaan... Save dr. 
dan cita cita lain, if He ask me what do you see yourself in 5 years ke..
inshaAllah a good mother to my kids, save competent dr to many, a daughter who have time
for her parent and family.. dan a cool wife to future partner. ameen. 

-gamba lansung tak de kaitan dgn post. :D
-dots. current watching and sabar jelah tunggu weekly update. 

No comments:

:)

Assalamualaikum Months to go. Dengan izinNya. 218. eventho still 'months to go' -- i should start the preparation now. b...