Jul 13, 2013

sabar [2;286]

Assalamualaikum.



Salam Ramadhan Mubarak kawan :)
rasa dah lama tak jenguk blog sendiri.
Biar baru seminggu je pun :D
akhir june – awal may..
have yet to feel the beauty of being patience.
lately i've been tested with few things.
Few big things exactly.
Dari tyre kereta pecah sampailah ke cermin kereta kena pecah.
One thing after another.
Study.
Last week sibuk kemain..
dari bed side teaching, case presentation, case write up
penuhkan logbook and the list goes on.
I got 4 theory exam + 1 clinical exam very soon. Allahu Robbi.
These passed 2-3 weeks, perasaan bercampur baur.
Sedih.sebak.blurr.tension all mixed up. Huuu..
tapi.. I know one thing, and I believe in Him.
'Allah tak kan uji seseorang hamba tu kalau dia tak mampu nak pikul benda tu.'
dan all things that happened to me lately tu sebenarnya nak sedarkan diri sendiri jgk.
Adalah silap diri sendiri somewhere.. kena check balik.
Regardless how busy, how many things you've got to do, always put your 'deen' as number 1.
it's the only constant reminder that keeps your feet and your head on the ground.
Keindahan bersabar!

*kota bharu*
tak plan pun nak balik awal ramadhan ni sbenanya.
Dah dekat sangat dgn exam..
last minute.. beli tiket flight.
Hilang stress sekejap tengok mama baba.
Iftar + sahur dgn penguat semangat :)
Esok dah nak balik. -_-

p/s : lets manfaatkan this whole one month of Ramadhan. Fighting!

2 comments:

ADEEYA said...

selamat berpuasa wa.. :)

D-SIM said...

Jangan bersedih, Allah ada bersamaMu :)

:)

Assalamualaikum Months to go. Dengan izinNya. 218. eventho still 'months to go' -- i should start the preparation now. b...