Oct 14, 2012

october. rushing here n there.

Assalamualaikum.

htar klang. dulu tempat big sista buat houseman. skrg tempat che su menuntut ilmu.


Almost 2 weeks..

1)2 minggu yg super busy and I think the busy weeks will continue ahead. Medschool yg occupied every day.
2)still adapting myself. With the timetable – tak ingat2 lagi. dgn lecture, bed side teaching (bst), ward works, case presentation, tutorials, skill lab. Tiap hari jadual tu berubah. Tak de fix mcm dulu.
3)very first posting = OBSTETRICS & GYNAECOLOGY. Mmg jodoh kot dgn sakit puan ni. Alhamdulillah so far okey dgn obg ni. Last Friday belajar normal delivery process. Looking forward nak blaja sambut baby betul2. Kemain ingat steps utk normal delivery on the dot time skill lab dgn Dr Manjula. Bila lama tak present depan class, agak cuak siap boleh lupa point nak present ape. Ni belum lagi kena BST. Alahaii…
4)clerking patient – empower history taking & physical examination. Ni kena fokus n practice to the max skrg. kena rajin oncall. Even tho baru seminggu, but then kepale hati jantung dah cuak memikirkan end posting exam. Akhir bulan depan. long case. mmg dah biasa dan kena biasakan exam straight ni. 3rd year jgk la ade PRO exam. T_T
5)spent my weekend with mom  & big sista’s femly. hilang segala penat seminggu. thanks abg syam fr the awesome dinner @ aroma ikan bakar, jeram. Terbaik la ikan bakar – seafood kat sini.
6)…………the good news – next year 2013, inshaAllah akan bertambah seorang lagi anak sedare. Congrats & take care sist wani. Che su tumpang happy. Anak sedare ke 11 :’)
*
*
*
Stop ranting and start studying. Got 2 tutorials esok.

Good days ahead, biiznillah.
May Allah bless.

1 comment:

AviCenNna said...

Salam..kalau dah jodoh tu, nanti sambung la obg waktu postgrad..hehe..busy mcm mana pun, kena la pndai bahagi masa utk riadah n etc jgk..

:)

Assalamualaikum Months to go. Dengan izinNya. 218. eventho still 'months to go' -- i should start the preparation now. b...