Jul 26, 2012

.me malay fiction.


Assalamualaikum



Hidup ini sebuah kebun mimpi...apa yang kita  tanam hari ini, itulah yang akan kita tuai esoknya, Najwa.
-Kebun Mimpi

Di sana dia sedar, cinta kepada Allah tiada tolok bandingnya. Allah tidak pernah tinggalkan kita biar waktu kita senang dan susah. – Langsir Biji Remia

Perasaan membuak2 nak membaca ni. :D
Some of my malay fiction. Certain tu nampak je tajuk bergula sweet, tapi content diaaa…fuh :)
Dah masuk 6 ramadhan. Teruskan imarahkan bulan penuh berkat dan rahmat ini, kawan.
Puasa ini, bukan hanya tahan lapar dahaga di perut aja. Puasa itu untuk bersihkan roh. – Bapak Tono, Contengan Jalanan.
Kadang rasa nak buat tarawih sampai 8 je tapi bila tengok mak cik2 dah lebih separuh abad pun gigih perform sampai 23 rakaat..sy yg muda ini? Tak ke tercabar tuh. Plus tarawih ni bulan ni je boleh buat..bulan2 lain tak de.  Al-Quran dah berapa juzu? Dah sedekah belum..+ many other good deeds.
EAT LESS, THINK MORE – Prof Tariq Ramadan. Yes !

May Allah bless :’)


3 comments:

Musafir Melayu said...

Assalamualaikum,

Hate to admit this, tapi rindu novel Malaysia by Malaysian!!

But it's better to put all those aside for now (as if I'd novels to be put aside here), and read more verses of the Quran.

Salam Ramadhan! :)

najihah iman said...

@musafir melayu,

waalaikumusalam..
good books :)
kena tahan/sabar..nnti balik msia,
shopping puas hati utk buku2 dlm wishlist.

Salam ramadhan.

ku iiina said...

Wa, mane best lg malay novel ke english?