Oct 21, 2011

those days


Bismillahirrahmanirrahim.

mode ; the temper trap - sweet disposition.
save balik dp dari fesbuk.

I read back my timeline (twitter) last 2 days, how I miss my precious pictures that gone olredy.

Kalau dulu terasa rindu naim lilbanat, bukak folder naim rocks, tengok gambar dolu2 beruniform pbsm slim  habis sekarang dah tak bleh nak pakai pun , tengok gambar sukan..sumaiyah kuning menyengat.. tengok gambar dengan classmates, dengan geng naim apatah lagi.. tahun akhir di naim dengan berbaju hijau zaman prs, zaman nakal sembunyi2 barang dari prefect.. doa dalam hati jangan ak kena. Zaman stayback singgah billion dengan geng, bergilir pegi beli nasi sapuroh almost berbelas bukus everyday utk lunch. Siap kena panggil budak nakal dgn ustazah mazlina, orang mengajar kat depan, member tepi dua orang belek mags - boys school. “nik anis..anis athirah…last sekali najwa najihah pun naik nama sekali”.
-hilang semua folder under naim lilbanat. Since 2003.

Kisas – I can’t say much even I’ve much to say. Pun segala gambar dah tak de. Oh rindu court depan dorm, rindu nak tengok masjid sultan sulaiman dari dorm..petang2 senja, berdiri depan dorm tengok kubah masjid, lepas tu beriringan dgn dormmates pegi surau almuqorobbin. Rindu laluan in between kantin dgn kaw asrama puteri..menghala ke dewan besar.. Ali house of champions. That time. sekarang tak tahulah dah nombor brape. Family bahas, lost contact dah semuanya except for few friends.  Kadang kadang rasa tak percaya I’ve been there. kisas.bumi waqafan. Ingat fastaqim kama umirt.

Amik dah berjela jela, frust gambar hilang. Aigooooo.

-misi seterusnya ; mencari buku2 baru. Im done reading 2 books, and currently read book by Ust Hasrizal Abd Jamil @ Saifulislam.
*
*
*
Till then, rainbow berhari tak dijenguk. Masa utk menyendiri dengan buku, stucked with Koreans thingy, perhaps :)

2 comments:

Musafir Melayu said...

Assalamualaikum,

try recollect those pictures from you old mates?

whilst at that, perhaps you can recollect all your precious past memories with them as well.

:)

Izzati Hashim said...

Tiba-tiba rasa rindu sangat2 dengan Naim pulak )=

eh wa, bila nak bertemu nih? hehehe.

:)

Assalamualaikum Months to go. Dengan izinNya. 218. eventho still 'months to go' -- i should start the preparation now. b...