of eid mubarak (i)

Bismillahirrahmanirrahim.

A pictorial post and long rambling. :D
*
*
-Bukan senang nak amik gambar 1 family during raya, since 2003, selain tak pernah cukup semua adik beradik + pasangan+anak2 masing2, nak snap 1 photo yg semua ada pun susah…
Tapii Alhamdulillah tahun ni, 5 syawal – Berjaya jgk amik gambar 1 keluarga.
-last day ramadhan ; fuhh bertungkus lumus kupas bawang segala, kacau rendang, prepare ingredients utk juadah raya. Im all alone with mama, time ni mula rindu – reminisce time kakak bertiga tak kahwin lagi, time tu sy la paling relaks. Amik sekaranggg… my turn!
-menu raya ; satay kuah kacang nasi impit rendang daging nasi dagang roti jala kuzi ayam ketupat nasi minyak soto etc etc. tapi rasa tahun ni tak de lah sakan mana makan,amik sikit – minum air bergelas3. :D

the trio ; amir fariz, amirul hakim, amar firdaus
the 3 stooges ; kami cousin!
nieces ; iman syakirah, nur qaisara insyirah without iman awatif
sisterhood :)
my big family @ eldest sista's crib - dr.fatihah :)
Tak tahu lah berape folder utk raya, jenuh nak transfer – resize gambar. dan malas betull nak edit segala neh.
bila ade peluang, inshaAllah next raya kita amik gambar 'the guys' in the house. baba,abe,3 menantu lelaki+7 anak saudara lelaki... bleh tertukar songkok. 
+ rasanya rasa raya sy dah habis, balik shah alam esok – dah tahu kerja melambak. Dinner IMS soon =.=
Jom kita sambung puasa 6 :)

p/s : masih lagi di kota bharu, esok inshaAllah di shah alam sudah. Back to school. Yosh!

Comments

bint 'adnan said…
dah balik shah alam? sekejap je cutiii? wish dapat jumpa jugak bila-bila. much love <3
najihah iman said…
ina,
cuti raye seminggu..
inshaAllah ni jom jom lepas ni meet @ klcc - midvalley ke, serious nk jmpe :)
Halwani said…
Sakan photographer ni :D
najihah iman said…
@haal yg dirindui,
heeee..
tahun lepas nikon kecik,tahun ni upgrade sikit :D :D
abe ipar ak la smangat..
bint 'adnan said…
klcc @ mid boleh je mane2 pun ;)
ehh terase nak amik korean drama wa yg byk tuu >.<
najihah iman said…
@ina,
hehe kena bawak xternal skali la jumpe ina :D

Popular Posts