Sep 5, 2011

of eid mubarak (i)

Bismillahirrahmanirrahim.

A pictorial post and long rambling. :D
*
*
-Bukan senang nak amik gambar 1 family during raya, since 2003, selain tak pernah cukup semua adik beradik + pasangan+anak2 masing2, nak snap 1 photo yg semua ada pun susah…
Tapii Alhamdulillah tahun ni, 5 syawal – Berjaya jgk amik gambar 1 keluarga.
-last day ramadhan ; fuhh bertungkus lumus kupas bawang segala, kacau rendang, prepare ingredients utk juadah raya. Im all alone with mama, time ni mula rindu – reminisce time kakak bertiga tak kahwin lagi, time tu sy la paling relaks. Amik sekaranggg… my turn!
-menu raya ; satay kuah kacang nasi impit rendang daging nasi dagang roti jala kuzi ayam ketupat nasi minyak soto etc etc. tapi rasa tahun ni tak de lah sakan mana makan,amik sikit – minum air bergelas3. :D

the trio ; amir fariz, amirul hakim, amar firdaus
the 3 stooges ; kami cousin!
nieces ; iman syakirah, nur qaisara insyirah without iman awatif
sisterhood :)
my big family @ eldest sista's crib - dr.fatihah :)
Tak tahu lah berape folder utk raya, jenuh nak transfer – resize gambar. dan malas betull nak edit segala neh.
bila ade peluang, inshaAllah next raya kita amik gambar 'the guys' in the house. baba,abe,3 menantu lelaki+7 anak saudara lelaki... bleh tertukar songkok. 
+ rasanya rasa raya sy dah habis, balik shah alam esok – dah tahu kerja melambak. Dinner IMS soon =.=
Jom kita sambung puasa 6 :)

p/s : masih lagi di kota bharu, esok inshaAllah di shah alam sudah. Back to school. Yosh!

6 comments:

bint 'adnan said...

dah balik shah alam? sekejap je cutiii? wish dapat jumpa jugak bila-bila. much love <3

najihah iman said...

ina,
cuti raye seminggu..
inshaAllah ni jom jom lepas ni meet @ klcc - midvalley ke, serious nk jmpe :)

Halwani said...

Sakan photographer ni :D

najihah iman said...

@haal yg dirindui,
heeee..
tahun lepas nikon kecik,tahun ni upgrade sikit :D :D
abe ipar ak la smangat..

bint 'adnan said...

klcc @ mid boleh je mane2 pun ;)
ehh terase nak amik korean drama wa yg byk tuu >.<

najihah iman said...

@ina,
hehe kena bawak xternal skali la jumpe ina :D