.mozek 3.


Bismillahirrahmanirrahim.

Long rant.
Went through 2nd week of mozek 3 – baru tersedar @ masih blur blur,
We’re currently in 5th semester.
Bella said to me ; semenjak masuk sem baru ni, ko asyik buat benda yg memalukan diri sendiri.. malu tak malu, sedap je bell ko gelak eh. -.-
I realised it today, clumsy semacam je semenjak dua menjak ni.
i.Nak bayar parking, tempat masukkan duit pegi masukkan kad – memang machine tu tak terima + siap kena tegur & gelak dengan brother kat sebelah.
ii.@ ani sup utara, dengan coolnya mintak dekat waiter sambal kicap – “dik,sambal kicap kat sebelah tu je.” Benda dah depan mata. Adoii.
Iii. @ u-café – malas nak cerita, segan dan  malu bergabung. Aish.
Belum masuk tak bawak pencil case 2 hari ni, dah tahu ade lab session pagi2 tak bawak pulak a4 paper. =.=
2 minggu,
Buku nota kuning dah more than half written, ni baru class Dr.Mohan.
belum doctors lain lagi ni. rindu pulak Dr.Ngin Chin Kai.
Kalau dulu, awal2 semester belum lagi dapat kerja sekolah, esaimens, quiz.
Sekarang, 1st class dah dapat assignment,homeworks, dan end of class mesti ade quiz, sampai dah immune – redah je.
Tak belajar betul-betul lagi Genetics disorder, memang kena revise balik basic genetics  zaman foundation dulu. Dan berchenta dengan iGenetics-Peter J.Russel selain buku patho+buku buku lain.
Belajar untuk belajar nn.
Lama saya belajar ni, jauh perjalanan masa – tak pe, this is the amount that I need to pay. Pengorbanan. Ini juga sebab tak berani nak fikir soal teman hidup, kahwin jauh sekali.
Adalah rancangan Allah untuk saya. :)
Untuk diri sendiri, just grow up dan be ready. Belajar dan belajar.

“ Dan memberi rezeki dari arah yang tiada disangka-sangkaNya. Dan barang siapa yang bertawakal kepada Allah nescaya Allah akan mencukupkan (keperluan) nya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan (yang dikehendaki) Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.” – [65;3]

p/s : it's everything in between that makes it all worth living.

Comments

oxaloacetate89 said…
hahaha.comels jea najwa najihah ni.fikir ape tue dik? focus2! hehe..all the best sayang! =)
Miszcahye said…
Salam...

aja-aja fighting...
rindu nak belajar...

mode: bila terlalu lama duk sebek di rumah

“ Dan memberi rezeki dari arah yang tiada disangka-sangkaNya. Dan barang siapa yang bertawakal kepada Allah nescaya Allah akan mencukupkan (keperluan) nya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan (yang dikehendaki) Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.” – [65;3]

terima kasih.rasa tenang baca ayat atas neh :)
semoga ketenangan milik anda jua nn :)
^Laila^ said…
chaiyok2 dear!!~~ ^^
Musafir Melayu said…
Assalamualaikum.

blundering week eh?

but somewhere in life you will look back to all this and realize that this week might be one of the best week in your life.

at least life is not monotonous.

:)
najihah iman said…
@oxaloacetate89,
adoii..asyik kena gelak je minggu ni.
clumsy2 -.-
thanks k.tika :)

@miszcahye,
wsalam qeoh :)
tak pe2,spend molep2 cuti panjang tu..
Allah dah fixkan semuanya..yakin.
may Allah bless.
najihah iman said…
@Lel,
komawo Lel :)
weekend - bulehh la relaks2 sket :D

@Musafir melayu,
wsalam.
sort of blundering week.
yeah, at least these passed 2 weeks gave me something..early of 5th sem. :)
k.a.k.a said…
nn, ape kos sebenar2nya yg wa amik :P
-.- sorry, sampai skrg blur lg.

Popular Posts