Jun 6, 2011

.bUKs.


Bismillahirrahmanirrahim.

Another 1 week left b4 balik shah alam..
Dah selamat baca-scrutinized-bedah ini ‘buks’-penenam hidup siang malam di kala cuti ni.eceh :D :D
1)batu-bata kehidupan - himpunan koleksi artikel yg must read.pencerahan.
2)padang bulan&cinta dalam gelas – baru tahu siapa sebenarnya maryamah karpov dalam buku akhir tetralogi laskar pelangi.. enong yg luar biasa semangatnye.
3)rooftop rant – baca balik. Bought this back in 2009.foundation year.sehari setengah covered jade & trisy..reaching 21 ni lagi la buat kepala fikir macam2 -.-
4)Norwegian wood – rase mcm nak cari buku by kazoo ishiguro too.
5)Ramadhan tiba lagi – ni buku mama. pinjam sekejap buat penguat semangat ramadhan counting..semakin meningkat umur, bertambah tahun – mesti lah nak ramadhan yg lagi better kan.
*
*
*
-singgah muda osman,kedai buku feveret since darjah 1- tengok buku by habiburrahman elshirazy,tak beli..rase tak mampu nak baca buku indonesi dalam masa terdekat..buku andrea hirata tu pun dah cukup menguji kesabaran-mengantuk smua..bahasanya tinggi. 
-bukak bab endocrinology- cm kumar&clark...buat ganti harsh mohan..bukak je. :D
-dah sampai masa untuk kembali berchenta dgn buku2 tebal...semester baru very soon.

p/s : bulan june ni mmg buat minda gn jiwa toink toink lah =.=

6 comments:

12-21 said...

assalamualaikum..

oo..ulat buku rupanya XD..

k.a.k.a said...

nn-pembakar semangat ina nak jadi ulat buku.

kalau tak baca buku - utk leisure purposely pun, still kena bace jugak buku2 yang tebal2 tu, so, baik pupuk dari skrg :)

take time jugakk ina nak habiskan 1 buku pun, hahahahah.

najihah iman said...

@12-21,
waalaikumusalam..
peminat buku je..x de lh sampai ulat buku :D

@k.a.k.a,
pembakar smangat?! :D :D
happy reading ina dehh..

el.hiffzunnuri said...

wa..awesome2!! stack of buks tu..
rooftop rant - aku pun bc balik n semua H's buks. minat sangat deyh~
wa, Padang bulan - bahasa tinggi? Aku rasa biasa je kut. Ko tau, aku selok gelak part Jose Rizal.. sian lah ko dio..

najihah iman said...

@zuno,
perghh respek la klu kata buku2 andrea ni biase je- ak buku2 indon ni mmg take time sikit bace..elok bace few pages-tertidur trus :D :D
jose rizal, mmg klakar..
tp suke sbb ade part Lintang-genius. :)

el.hiffzunnuri said...

Buke la wa, coz its more similar like BM kut. Tapi BM yang baku lah. If kalu tgk muvi dio pom pehe jah-mcm BM. x mcm sinetron2 lain. mmg aku x phm-perlu subtitles.
Part Lintang? ada eh,ouh alu belum ke sampai lg kut :)