.mini project.

Bismillahirrahmanirrahim-



[entry mini project : ramadhan community service]
Alhamdulillah.big relieved and big congratulations to my frends, zahin’s group.
Semalam, spent 1 hari @ pusat pemulihan dalam komuniti, teluk datok, banting.
Arrived there around 10.30 am..n selamat sampai s.alam pun around 10.30pm.cukup 12 jam kat banting.
Sesi pagi : kami bersihkan-gotong royong ..semua ade part masing2. Puasa tak puasa, cerita no 2..janji kerja jalan.
Me and faiqah kerja bersihkan tingkap. Ingat zaman inspection kt skolah dulu. Bersih sampai kilat J
Sesi tengahhari : lepas smua siap kemas mengemas, smua gather dkt bilik simulasi, dengar cerita-briefing dari Pn. Faridah about these special kids, down syndrome & cerebral palsy.. berat mata memandang, berat lagi bahu memikul.
 3-4pm;  semua dah sleeepy2-letih2. Tersengguk2, tertidur2 smua ade. Dan sangatlah dahaga  time ni. Allah..sabar banyak2.
5 pm : ibubapa-keluarga kanak2 istemewa arrived. Kami mula sibuk.. dan sy mula cuak dengan makanan.
Mula2 prepare kuih2 muih dulu..potong itu potong ini.
5.30pm : called k.jun..asking for bile caterer nak sampai..[risau sangat bila tengok 2 canopy penuh dgn masyarakat teluk datok, seriously mcm dah kenduri semalam. Malay, Chinese, Indian semua ada. Btull2 1 malaysia lah. J
6.00pm : caterer arrived. Masa ni mmg sibuk amat, serve the food. Bahagikan untuk 2 bahagian. Few friends help on vip table. Dalam hati, doa tak berhenti agar makanan cukup.. untuk 300 orang atau lebih semalam.
Alhamdulillah, rezeki kami, caterer bagi extra lauk udang masal sweet sour, mix salad, sambal belacan yg terangkat tu, selain dari ayam masak sambal,ayam goreng,sayur campur dgn sup sayur.
Dan pelbagai kuih muih, instead of dadih and apam gula hangus J J J
Dan sangat lega bila makanan semua cukup. Tak pelah tak merasa cendol @makan lebih sikit lauk pauk tu, janji the rest puas hati dgn juadah semalam. Siap bleh tapaukan utk staff2 pdk J
*Special thanks*

Muchas gracias yg tolong menolong semalam, lebih2 lagi part makanan.
Almost 1000 pictures snap yesterday. Credit to ila & zue..juga sy sempat snap few pictures there.
Nanti update gambar sahaja ye J

p.s : kami adalah orang2 yg tak datang 1st lecture leadership class. Trus jadi 1 group utk mini project ni.
p.s.s : lecturer said tshirt sy dah mcm pyjama.ade kisah disebalik.thanks zahin&anuar, 3 malam berturut2 pegi uptown..

"Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success." Henry Ford


Comments

kasih dania said…
salam...wa, penat tu mmg penat tp seronok n njoy kn?? hehe..
xsia2 2-3 hri kite berjge kn?? setel sana setel sini...huhu...agk kepenatan but sungguh berbaloi..alhmdulillah, ape yg dirancang n diplan sume berlangsung dgn bntuan pihak sana..nilah teamwork yg kite nak n ciri2 leadership yg kite blajar dlm class...

hope, next project will be more successfull...amin...

Popular Posts