.refresh.

Bismillahirrahmanirrahim,


Mahu update belog lagi,
These passed days, I was thinking about my study.the pathway.the flow.
2-3 tahun lagi, sy kat mana..bila sy dah habis blajar tu umur dah brape n so on.
During stress management lecture with Dr Redhwan,masa ni sy sangat3lah borim.
Elok pulak stress level tu mcm wave dlm ecg tu..until one point,he talked about goal in life.
Tiap individu pasti ade goal tersendiri..sama mcm tukang crayon pelangi ni.
Sy pun punya goal sendiri..sekali berkobar2 ingat pasal goal ni..n terkadang tu hidup betul2 ikut flow.likes ape nak jadi pun jadilah..hee.tak patut2. Ni kes hormonal disturbance la ek :D
Sy pun fikir2 lah..adik bradik sy smuanye Alhamdulillah dah ada kerjaya-keluarga sendiri.
Tinggal d only adik in d house yg masih terkapai2. -.-
Maka, 2-3 hari ni sy refresh dan refresh diri sendiri.
Skrg usia 20 tahun..lagi 2-3..5 tahun..kat mana,apa jadi time tu.
inshaAllah umur panjang, dgn izinNya..habiskan amanah-belajar ni sebaik2nya.
Back to the lecture again, while Dr Redhwan continue his lecture,
Sy dgn automatiknye,sudden reflex eh, wrote something in my notebook.
When I read it up again, I just smile…yeah,work out on it najwa.sungguh2.
*Exam*
Nearest exam’s just 3 weeks left.i should be in d struggling mode right now.
Sem 3 ni sy mcm terlari sikit dari plan asal..atau pun terkluar tract trus.
Get back on d tract..exam dah tersangat dekat.
-moga urusan poster berjalann dgn baik..meiji emperor.
-mini project : community service & break fasting with down syndrome-cerebral palsy kids.

Ni highlight utk diri sendiri,
‘it is a good thing to share your ideas and goals with all the people in your life who can encourage you, but you need to do more than that, right now. After all, is talking about what you want going to get it?No! The only way you can get what you want is by working for it. Right now, while your desire is still great, you have to start focusing all of your energy on reaching your goals. You make things happen in your life. Huge opportunities are right in front of you.’

“Allah memberikan hikmah kepada sesiapa yang dikehendaki-Nya. Dan barangsiapa yang diberi hikmah,sungguh telah diberi kebaikan yang banyak. Dan tidakj ada yang dapat mengambil pelajaran kecuali orang-orang yang berakal.” – [2;269]

-belajar untuk belajar-


Comments

zue anak sudin said…
nak kena couple balik dgn encik2 buku + notes~ -_-"
Cik Akma said…
wawaaaaaa, sem ni mls gila nk sentuh buku. huwaaaa T__T
najihah iman said…
@zue,
dah start kapel blum? :D
drift-rempit notes la lps ni.

@cik akma,
sem ni bnyk benda lain nak kena settle selain dr b'chenta dgn buku2 ni :)

Popular Posts