.nisfu sya'aban.



Bismillahirrahmanirrahim-

Time flies.sekejap je masa.
Dah masuk nisfu sya’ban.. lagi 15 hari nak bertemu ramadhan, inshaAllah J
Sempat sy baca topic 2 ‘hidup itu anugerah Allah’ dari buku Langit Ilahi sementara menuggu CPC bermula pagi tadi.
“kalaulah kita duduk sebentar, mengambil masa beberapa saat utk berfikir, tidakkah kita merasakan kehidupan yang Allah berikan kepada kita ini merupakan 1 anugerah?-kehidupan kita ini as hadiah.Dia Yang Maha Kuasa memberikan kita anugerah pancaindera, perasaan utk merasai pelbagai kegembiraan, mencium pelbagai kepahitan dan menghadiahkan kita kebolehan utk berinteraksi dengan makhluk lain.” –Langit Ilahi.
Emosi tak stabil semenjak dua menjak, elok baca langit ilahi..pandang kehidupan ni dari arah lain.
Kembali kepada Allah, barulah terlepas dari segala kecelaruan yang mengikat jiwa kita hari ini.
*rindu kisas*
Bila hari-hari penting macam ni, sy mesti ingat sekolah.tak kisas, naim.
Solat jemaah ramai2 dekat surau al-muqorobbin..recite yassin together-gether n continue with sahur-fasting-iftar. Rindu budak2 ali.sudden remember my old days back in kolej.
Dan bila bersendiri macam ni, diri sendiri yg kena alert, remind me myself.
Few days ni teringat-ingat love letters yang ini. Mahu share.soothing je.

“Dan jika Allah menimpakan suatu bencana kepadamu, maka tidak ada yang dapat menghilangkannya kecuali Dia. Dan jika Allah menghendaki kebaikan bagi kamu, maka tidak ada yang dapat menolah kurniaNya Dia memberikan kebaikan kepada sesiapa yang Dia kehendaki di antara hamba-hambaNya. Dia Maha Pengampun, Maha Penyayang.” [10;107]

*Sekolah*
Rata-rata classmates dah mula diskusi soal imtihan.
Sy exam minggu depan,tp preparation?! Kali ni sangatlah worst ok.
Dengan kesuntukan masa.dgn tugasan2 lain. Huu..this is life.
Hidup itu seluruhnya ibadah. Kena highlight ni..
And let’s marathon for this mid-sem exam. come on nn!


hidup ni macam jigsaw puzzle..kadang2 ade part dalam diri kita tu hilang..
maka kena cari..dekat dengan ramadhan, lagi kena reflect balik. :)

May Allah assist us. Amin.


Comments

Popular Posts