.20th.

Bismillahirrahmanirrahim-

[ini post panjang sket..luahan hati erk :)]
Sekejap je masa, rase baru je pegi PCB, kena prank dgn clost buddies.
It was last year when apeq,nick,haal,kema,mieja n yaya gathered at pcb n kb mall,celebratin’ my 19day.. tak masuk lg housemates polo air punye surprise.
Bermandikan air,tepung,telur,sabun daia yg buat rambut sy freeze seminggu..kepala bau daia seminggu.
dengan wish yg nakal2 sehingga ke matured2 punye wish :)
dis year around, i’m still at home-which act I should be going to s.a by now.
Tiap tiap tahun yg berlalu, tiada apa yg sy harapkan melainkan..
-      -Berbanyak3 terima kasih buat mama+baba, sebab mbesarkan sy. utk segalanya.
20 years ago, mama gave birth to me at Hkb, it was Friday afternoon, mase org tengah sibuk nak pegi solat jumaat, sy dilahirkan :) [mama thought I’m boy, but it turned out I’m girl..dah siap plan letak nama boy :D]  [31;14]
-      -Tiap tahun yg berlalu, sy harapkan diri sy berubah ke arah yg lebih baik. Moga in btw 19-20 sy buat something utk diri sndiri.  Asking myself what I’ve done to help myself? Ngee..ade kemajuan tak..ke graph menten mcm tu jek >.<  [91;7-10]
-      -Turning 20 onwards ; sy perlu bersemangat+always be positive-specifically on jihad pelajaran.
Tobib musleem, inshaAllah. Short n long term.sacrifice segala tu paramount. [9;21]
-     - Pasangan hidup : ngeee……looks like I never talk anything related to soulmate. Kalau ade pun 1-2,tu pun lebih kepada reminder utk diri sendiri..masuk 20 sy nak emphasize yg ini,highlight lagi..
“Jika kamu memilih pasangan hidup kerana fikrah, maka pandangan kamu sangat sempit. Misi perkahwinan yang terbesar bukanlah dengan kamu mendapat pasangan hidup yang mengizinkan kamu aktif dalam jamaah. Tetapi tujuan yang terbesar adalah mencari pasangan yang menanamkan rasa rindu kamu kepada akhirat dan takut kepada neraka.”-ust.hasrizal.
Berdua is not exactly that high on my list of priorities,sekurang2nya at this moment. dengan diri yg toink2 punye tak btull ni, mmg sy looking forward utk accident dgn some1 yg leh guide me all the way..nak dapat yg baik3,diri sendiri pun kena baik.   Ayat Allah swt dah terang lagi clear. Bear in mind lah nn. :) [24;26]

                                                         *budak ini dah masuk 20 thn*

Wah, dah terover spill. Yelah masuk 20 tahun. Tak de dah belas2 ni =.=
Happy birthday to me..happy birthday siti najwa najihah.shaari.
Tak salahkan nyanyi kat diri sendiri..nyanyi dlm hati jek :)

"O Allah, I seek refuge in You from the heart that does not have the fear (of Allah), from the dua' that is not responded, from the nafs that is never satisfied, and from the knowledge that does not bring benefit."
~Tarmizi, Daawat 69

p.s : bought myself new racket..bleh la nak main petang2 dgn budak2 polo air eh ;)

Comments

zT said…
wah wah i loike this post (infected dgn mirah.hoho)

turning 20-pre adult, mmg makin b'tmbah bnda hok kena pikir. but still, put the study thingy on the top of your list-after the first one lah-stay close to Him :))
nur syakirin~ said…
alahai feeling la plak post ni.
sobsss :(
slmt ari tue room8ku!! <3
najihah iman said…
zT~
- puluh2 ;)
inshaAllah T..ngaji on d top of d list..ehe~

syak~
-ahaks :)
besor dah..matured sket.
kembatolo™ said…
minat badminton upenye..haha

btw,hepi besday..haha
shahida.zahar said…
happy birthday!
semoga peningkatan iman dan amal selari dengan peningkatan umur. Amiin.
kasih dania said…
welcme to the club ok wa!!...xmo nakai2 dah tau..hehehe..=)

slmt maju jaya dlm plajaran n bercinta..oppsss...heheheh.... jmpe di polo air..ade surprice kot...not sure..heheh..=p tnguuuu
haal said…
hope ur wishes come true one day;)
najihah iman said…
najihah~all

trima kasih semua :)
mimie said…
happy belated bufday wa...hihi...tpi gamba tue xsme cm skng pon...pipi ala2 tembam gitu??
ahaks!
najihah iman said…
~mimie

ni umo bape..skrg umo bape..
hak3..tembam n tembamer la ak ni :D
zue anak sudin said…
welcome to da club wawa!!! hahah.. XD
najihah iman said…
ye..zue..gracias~ :)
Mat Pintu said…
comey gmba. Gamba darjah 2 xdop ko? before dentist. kuakua :P

Popular Posts