.salam maulidur rasul.

Bismillahirrahmanirrahim-


online facebook, mata terus membaca status Farahiyah,
'jika mati ini begini dahsyat perit nye,biarlah aku yg mnanggung beban mati seluruh umat ku agar mereka tidak merasa betapa seksa nye mati..' *kata2 terakhir seorang nabi kpd malaikat maut.betapa hebat nye cinta seorang nabi kepada umat nye..sehebat mane cinta kita trhadap baginda~


masuk hari ni jumaat 26 feb bersamaan 12 rabiul awal 1431H
kalau kat sekolah pasti sambutannya lebih terasa. pasti ade program khas untuk hari yang sungguh istimewa ini.
itu dulu.hari ini menjadi 'tanggungjawab' diri sendiri untuk menyedari diri, sejauh mana kita mengambil teladan.
salam maulidur rasul-bukan setakat salam, bukan setakat kata-kata. but behind the phrase it brings a lot of meanings.
sy tak mampu nak bertazkirah hebat2. cukuplah tazkeer utk diri sendiri.
in life,kita punya insan2 yg kita sayangi.we even sometimes couldn't describe how much we love 
that person.kita sayang mak ayah kita,adik beradik,kawan2.ya,syg mereka.sangat.
tapi ade insan lain yang lagi patut kita CINTAI.kita INGATI.kita CONTOHI.
sejauh mana kita cintai Nabi kita? ape sangat yg kite buat to prove that we love him? 
mari memperbaiki diri,cermin diri...Nabi Muhammad SAW adelah sebaik-baik role model.


ketika Assaiyidah Aiisyah Radhiallahu'anha ditanya mengenai kelakuan,perangai dan perjalanan hidup Rasulullah SAW maka beliau menjawab yang bermaksud :
"kelakuan dan perjalanan hidup beliau (Rasulullah SAW) itu ialah Al-Quran"- An Nasai.


can't continue to type any more words..
Ya Allah, i love Muhammad.
help me my Lord, improving myself as an umat Muhammad.




~ALLAHUMMA SOLLI 'ALA SAIDINA MUHAMMAD, WA 'ALA ALI SAIDINA MUHAMMAD~




Comments

amirahsaryati said…
Salaam, all the best for your upcoming imtihan dear sist, usahakan yg terbaik and let Him take care of the rest.. :)
-menanti kamu di sini- ;)
may Allah ease everything for you..
Salam maulud nabi..
nur syakirin~ said…
wa ak sgt2 terharu bce post kau ni.sedih ;(
najihah iman said…
sist amirah~
wsalam sist..:)
syukran alaik atas nasihat tu..
moga diri rajin+smangat utk trus bjuang.
iA,ade rezeki thn ni dpt jmpe sist.

syak~
a day to remember :)
zue anak sudin said…
salam maulidurrasul... :)

Popular Posts