ordinary day

Bismilahirrahmanirrahim-

It tooks 2 hours to reach s.alam from kb.erk,sejak bile rajin counting ni ^.^
Semangat…seems I took 1st flight to KL, I should be the one who ‘semangat habis’ to pursue usual routine..no more malas2,nak xtend cuti lg etc etc
It was nice-indah to look out the window and indulge with beautiful blue scenery..Subhanallah.
Turn my head a little bit to the right, see ‘awan putih’..from dark-blue-black turned to baby blue-shinning. When matahari woke up in the morning. =)
a couple-husband n wife aged around 50s' were seating beside me.promptly remember mama n baba at home. a nice-very penyayang mother when she said, flying to kl to visit her anak.. bagus btull.
safe journey ye mak cik pak cik :)
From klia, mcnih n me took klia express to reach kl central, having our breakfast there n took another train to batu 3. Alhamdulillah, safely arrived.
 *homework-task-exam*
These’re the things that I should focus. Extra focus.
Sem 2’s much more-far more difficult than previous sem. -_-
Work out on it….
Mama n baba always pesan ; ‘belajar rajin2’. Ingat sokmo2 deh.


class'll be continue as usual tomorrow.
may Allah ease everything...
bersihkan hati,bersihkan pemikiran, bersihkan segalanya...
n seeking knowledge just because of Him. check niat.
till then, selamat teruskan perjuangan kawan. ^_^

Comments

zue anak sudin said…
ko sampai s.alam da wa? sapa lg ade kat uma? hurrmm.. aku balek sok la kot~ :)
Anonymous said…
slm wa,kau ingt lg essei ngarut koksey aku ni---->o0oh secret recipe,ingat kn jd pnyejuk ati,upenye buat aku hidup cam bangkai mati..hari ini konfem aku hilang teman sejati,bile secret recipe d tolak nye ssuka hati..aku pn trpakse prgi bawak diri,buat2 takder prasaan d hati,maruahku jatuh lebih rendah dr kaki kiri,waktu tu rase hina nye diri ini,aku mlangkah dgn speed y perlahan skali,so momentum hidup takder la trase sgt bile aku break emergensi,drive sambil memikirkan kemuncak plot tragedi y brlaku tadi,mnjadi kenangan terindah ogos ini,haha..ase nyer pristiwe y paling buruk pernah terukir dalam diari,y aku lakar kan sdri dgn pensel 2B,d lukis pada hamparan 7 jaluran pelangi,tapi sayang sekali,ta sempat aku warna dgn luna menjadikn ia secerah mentari pagi,dengan sinaran ultraviolet ala2 aerora ungu y berseri seri,sehebat bintang d angkasa y tak dpt d tandingi,takper…aku akan gapai pelangi bintang dan mentari bah kan bulan dan segala alam jagat ini bile aku terbang ngan airbus A380 nanti,hak3..koya minah ni..
pape pn bakal jadi realiti..hiiihii pilot??itula point ku slame ni,isnya4JJI DIA akn makbulkn ape y d hajati,hmmm..balik pd crite asal kmbali,da jauh lari dr crite asal ni,….oh kawan smpai ati,ade ke patut kwn buat kwn cmni???takpe,farah tetap iktiraf dea sbgai sahabat sejati,oleh itu jangan d tangisi,usah d bimbangi,memang dah takdir smpai d sini... anway farahiyah ttap heppi,sbb dea ta rugi pape pn acceli,coz secret recipe y dea bli smlm tu dea akn hentam gak nanti,yela.. kawan tu kan ta sudi terime secret recipe y dea beri,skang syaban hmpir blalu dan ramadhan sdg menanti,da abes pose ganti???tnyer laaa dri sdiri,ape moral syaaban ni?satu jerkkk yg pasti,iaituuuu..dah la farahhh …jgn baik sgt wlaupn ngn org y kte kenali,..’buat baik berpade-pade,buat jahat jgn sekali…’aku nasihat kn tk dri ku,jge mngingat kn sdare dan sdari,so bile kne takder la gigit jari,
ok lew..farah tired arediy..ckp smpai d sini..y selebih nye taip n save pade blog hati,transfer kt youtube www.pulmonary vein@artery dot ciptaan sdiri,huhuuu..farahiya takde blog n ta buat u tube sdri,so ta paya la cari,…okeh..jgn bhnti blari,atas pntas dunia lakonan sdiri,kau smentare d sini,hajat k dunia ini smate mate utk ilahi,bile pena ini trhenti.....dan tinta dakwat kering sdiri,i2 brmakner aku prgi..kawan..pade tika i2 ta usah kau tangisi, dan ta perlu kau bimbangi,dan tiade makner enkau mncari aku lg,dan jgn tnyer k mane aku pergi,aku hnyer prgi mngadap ilahi, dan aku maaf kn sgale ksilapan mu d dunia ini,jumpa kamu d jannah firdausiiiiiiii…ya ilahi,anta maksudi(ya allah,enkau la maksud ku)………
nur syakirin~ said…
wa jgn tgk cte je! ;p
Cik Akma said…
jgn malass.. okay terkesan japp T_T
najihah iman said…
~zue
yap..dah chek in balik kt jalan air ni. ;)

~cik anonymous
smiling while reading this..
may Allah bless~

~syak
sydney white best gak.ok back on track balik!

~cik akma
hehe..be rajin eh :D
Cik Akma said…
waawaaaa skrg cm malass gilaa okay! huwwaaaaa

p/s: yup2 jgn tayang mknan :(

Popular Posts