camping (1)

Bismillahirrahmanirrahim-


alhamdulillah, tak rugi sy pilih utk join camping ni.
sungguh penat sangat, tapi extravaganza punye best :)
physically tested. end up, hbis lebam2..in pain lah.
dusun eco resort ni terletak di bukit tinggi,bentong,pahang.
dah letaknye di bukit tinggi,
bus pun tak dapat nak naik hantar sampai atas. just drop students dekat kaki bukit.
dari kaki bukit tu sy dan rakan2 yg len naik lori.
naik lori beramai2 dengan lugage yg menimbun - ala2 roller coaster dah
*the superb outdoor activies**
we started with rentas halangan..12 obstacles to pass through.


  • Halangan Tembok
  • One Step Ladder
  • Straight Walk
  • Spider Net
  • Side Walk
  • One Step Swing
  • Titian Balak
  • Kargo Net 
  • Gelung Tayar
  • Balancing 'V'
  • Commando Crawl
  • Commando Crop
flying fox tu normal..tapi untuk ke tempat flying fox tu, kena naik jambatan gantung yg sangat
panjang - dan sangat2 lah tinggi. Ya Allah.....jantung mmg accelerates laju je masa jalan
atas jambatan tu..
paling teruja, first time jugak belajar buat rakit..dan naik rakit tu.
guna 8 buluh panjang + 3 buluh pendek + 10 botol untuk bina rakit tu, kapasiti utk 8 orang.

lagi..dapat swimming dalam kolam besar..air mmg pure air bukit.
sejuk tak payah cerita...dari baik flu, flu datang balik.haish -_-
the place is awesome..asyik main mendaki je..tinggi2.
hostel n surau're just nice...selesa.selesa la sebab letak kepala tak sampai 2 min dah fell asleep.
last, food...i'll never forget the food served here.
sungguh sedap.2 thumbs up.dan rase sangat2 dirai...
utk culture night,i was a si pari-pari..;)
congrats lah group power rangers terpilih utk persembahan penutup..
sangat banyak gambar yg diambil..nanti uplod next post!


- wish dat dis week'll be just fine..sungguh banyak workload nak kena settle.
  presentation-non stop quizzes-reports bkajang2...-_-
- sabtu ni balik kota bharu...*smiled a happy smile*

Comments

fareha azhar said…
waahh..dusun eco..best2..
zT said…
dusun eko resort,,tak sia2 kot g sane.hehe. ak hari tu xmain rentas halangan tu, hujan dowh..
Cik Akma said…
sape yg anjurkan wawa? huwaa rugi x join :(
najihah iman said…
fareha~
mmg best..thrilled habis..heheh

zT~
aiseh..alhamdulillah cuaca baik 1st day,sah2 kena buat lah..=D

cik akma~
medical sc club buat..tu kena pegi..=P
waaa..best2!
btw,xsbr nk blk!

Popular Posts