kehidupan

Bismillahirrahmanirrahim-


a reminder-a tazkeer for me myself,

"Demi diri manusia dan Yang menyempurnakan kejadiannya, (dengan kelengkapan yang sesuai dengannya). Serta mengilhamkannya (untuk mengenal) jalan yang membawanya kepada kejahatan, dan yang membawanya kepada bertakwa. Sesungguhnya beruntunglah orang yang menyucikannya (jiwa itu). Dan sungguh rugi orang yang mengotorinya."-[Asy-Syams;7-10]


setiap orang mesti ade surah feveret kan, 
ade yg tak miss baca AnNur dalam seminggu dan lain2..
if somebody ask me..which ayat that kept repeating in my head ni,
jawapan dia stret sy akan bagi above ayat.
terkesan sungguh...
'jiwa manusia diilhamkan oleh Allah kepada 2 jalan;
kebaikan dan keburukan.
bertambah untung orang yang menyucikan jiwanya dalam apa juga keadaan;senang atau susah.
The power to choose in our hands.' -kmr,saidatul saffa.
antara new resolutions tu nak improve diri ke arah lebih baik.
ape kata hari ni kite calculate percentage..
agak2 graph tu meningkat ke munurun or maintain constant.-khusus diri sendiri-
esok dah start kelas macam biase, teruskan 'jihad pelajaran'!!
nak type lagi tapi tak mampu,tak terlafaz kat sini...
moga sy kuat..kuat untuk hadapi ape sahaja yang bertamu,


may Allah bless~

Comments

zue anak sudin said…
wawa,ko ok? nampak macam tertekan. whatever it is, sabar eh? kawan selalu ade utk ko~ :)
najihah iman said…
syak~
nasihat utk smua..:)

zue~
alhamdulillah..ak baik2 je
asal post mcm ni,msti kate 'tertekan'eh
dis's not tertekan..
sort of repair diri lah..=)

Popular Posts