a surge of...

Bismillahirrahmanirrahim-


*new spirit*
dari semalam, sy terfikir-fikir soal ini, alhamdulillah dgn kedatangan tahun baru,
Dia Yang Maha Kuasa-Maha Penyayang soft my heart,lembutkan hati-utk 
berfikir-muse-dan mule bertindak.be proaktif.tak nak fikir je, mesti buat sekali.
terus terang,3-4 minggu ni sy masih blurr-mimpi siang-lost semangat nak belajar.
adelah silap dimana2..sink for a moment.
tp semalam, mitochondria2 boost up-nak produce more and more atp..analogi je ni.;)
sy cuba fikir slow2-nak rancang masa..sy perlu manfaatkan masa semaksimum yg mungkin.
nearest exam left than a month. the prep should be start by now..
people said "usaha lebih sket"..tp sy nak tukar phrase tu sem ni, "usaha lebih banyak".
selain dari belajar msuk kelas...perkara2 yg berlaku kat sekeliling pun ilmu jugak.
last week, sy cepat nak marah-grr-emo je, tapi benda tu source of knowledge gak.
belajar nak tenangkan diri...belajar utk accept situation..find better solution..
belajar dari manusia-belajar dari alam etc etc..
sungguh, post kali ni sy nak increase balik semangat sy!
sy perlu jaga 'emotional nature' yang drive sy utk face hidup ini dgn lebih berkualiti.
come on najwa, He helps you all the way..He has opened your heart..believe in yourself..
with that, jom usaha lebih banyak~ repair diri~ go forward it!







-belajar untuk belajar-

Comments

zT said…
cik najwa,

kdg2 emo tu biaselah,
tp emo tu boleh di control
hehe
bak kata my lab partner:
minda ko je tu~

sme2lah kte strive,,
i'allah mu bleh nyer~

aja2 fightin'!!!~
najihah iman said…
~zT

thanks t..
ak okey dah..^.^
ak kan 'cool-ceria' sokmo~
yeah..fighting!!

Popular Posts