kino-books :)

Bismillahirrahmanirrahim-

“There are two motives for reading a book: one, that you enjoy it; the other, that you can boast about it”– Bertrand Russel
Sy jumpe quote diatas sewaktu tgh survey buku…either we enjoy@ boast about the book..dan saya pilih utk menikmati buku..dan mintak jauh dari rasa sombong-ujub dgn buku2..
tak kira ape jua jenis bacaan yg kita pilih- the thing is, the feelings that drive us to keep reading.
Reading a book with an enjoyment will draw us near to the book itself and surely the content inside’ll easily diffuse into our brain and heart..nak habiskan syllabus-msti baca buku, just imagine kalau baca buku dgn rasa terpaksa..sy kira seperti membaca tanpa memperoleh ssuatu.:)
Same goes to our love-letter (Al-Quran)..kalau kte seronok membaca together with reading the tafsir, inshaAllah,it’ll become a habit to us. Pergi mana2 pun, each day-spent masa utk membaca walau beberapa ayat..

“Some books are to be tasted, others to be swallowed, and some few to be chewed on and digested.” – mengingatkan diri sendiri, untuk terus berdamping dgn buku2 tebal, long-live novels sy...put first thing first, bila ada buku anat dgn novel patricia cornwell – choose the right one. Bila dah btull lapang – release tensi…then u can open up ur novels…

Tadi ke KLCC, tujuannye satu – nak beli 1 buku yg hnya ade di kinokuniya..(kali ni buku pelajaran ye)..dan sy juga beli “ the story of edgar sawtelle” as in novel “the time traveler’s wife” sold out..maka hari ni sy senyum ceria..alhamdulillah.



p/s : “The pleasure of all reading is doubled when one lives with another who shares the same books.”- if you’ve any interesting reading materials, keep sharing..:)

nota utk sy + readers : sebelum ke kedai buku, make a little online survey about the books we need, so that once we get there, we can get the book ..or better, make a reservation!

Comments

tvocalize said…
eee..sedeynyer kalau bc buku sebab nak boast. tak nikmat langsung..

mmg tiap2 bulan najwa bli buku ke?
besnyer..sy stuju dgn cdgn survey dulu tu. sebab kdg2 bli buku pahtu bc sekali je sbb xbes. hehe
tp synopsis kdg2 jahat, sj nk seduce kite hehe
najihah iman said…
zati~

stakat ni,mmg everymonth msti bli bku..x pun tiap kali g kedai bku-msti bli lah..dh jd tabiat lak..:)

synopsis gn cover faktor pntg tu...hihi
kena survey..tkut pegi kedai tu-bku x de..rugi jek..
tvocalize said…
mmg daya penarik r..ecece..mcm nak pilih calon hidup jek :P
oo..rajin survey. zati biasernyer kalau g kedai, mana2 buku yg jd love at first sight tu akan dibeli. hehe. btol la kot depends on cover.
bagus la habit ini. suker3
najihah iman said…
love at first sight kt buku..ok gak..
oghe x leh T...nnti jd blurr situ..
smua nak..=P
pulasari said…
salam.

humm, nampaknya an akan mula menulis seperti dulu. sibuk sangat dengan perkara lain. Oh ya, bestnya dapat pergi Kinokuniya... sini tak ada tampat macam tu, buku mahal ya amat. huhu. tapi tkasih sebab sanggup bagi kat an yg nun jauh kat tempat antah berantah.

selamat berpuasa (tak mahu dah sedih2 ~)
ok, nak berkemas2 sebelum nak ke kelas.
salam
najihah iman said…
wsalam~

salam ramadhan too..
p/s : slmt menulis..

Popular Posts