grow up

Bismillahirrahmanirrahim.

Alhamdulillah..syukur atas segala nikmat..kurniaan Yang Maha Esa.
Masih lagi bernafas..sleep weel..wake up to another day.Bumi Malaya masih lagi damai. Cuma situasi sedikit kecoh dengan virus baru – kira semuanya pasti tahu.
Swine influenza*

Straight to titik.Hari ni dh 3rd May.kurang dari sebulan lagi b4 the final exam.bulan May jugak bulan sy start blogging.Credits to Amiera Asli@lien and Mahirah-both of them yg introduce blogger ni.
This is my first blog..yg started dulu2 back in 2007..yg penuh serabut..ayat tonggang langgang..grammar x payah crita la..x payah tengok English..mother tongue punye bahasa pun trouble..kalau orang len nak kata ape pun,x pelah..smpai skrg pun blog ini masih senget..-_-
Thanks for those yg sudi ziarah-singgah-drop by.
the blog's also the memory-box~ the good times with my virtual buddies..awesome readers.
Topup knowledge bila melompat dari satu blog ke satu blog.

Again,final exam is coming soon.Hari-hari yang tinggal ni kena manfaatkan btull2..
Teringat kembali 1 hadith, dalam nak hadapi hari2 mendatang ni,kena ada 3 bnda dlm diri kita-
1st,kena sentiasa bersemangat dlm berbuat sesuatu yg mendatangkan manfaat (menuntut ilmu itu adalah salah satu jihad kita,kalau dapat homework yg super tough tu,jangan mengeluh-) 2nd,jangan berhenti dari berdoa..(Allah always listen to hamba-hambaNya-believe in Him)
3rd,no matter what,dun give up (seteruk mana pun apa yg berlaku,itu adalah dgn keizinanNya-life is a test from Him)


“kita merancang dengan cita-cita, Allah merancang dengan cintaNya”

betapa Allah sangat menyayangi setiap hambaNya, setiap doa akan dikabulkan jika memang itu yang terbaik untuk dirinya dan agamanya. manakala jika masa masih belum sesuai, Allah akan mengkabulkannya pada masa yang agak kemudian. dan jika Allah mengetahui hajat hambaNya itu tidak elok untuk maslahat dirinya dan agamanya, maka Dia akan memberikan ‘ketetapan’ yang lebih baik berbanding perancangan manusia

-thanks to Sist Amirah for her reminder-

Selagi apa sahaja hidup bersama masa,maka selagi itu juga yang hidup itu dewasa bersama usia.Membesar dan belajar dengan pengetahuan.Membesar dan belajar tentang hidup dan mengenal diri sendiri,dari usia remaja menganjak ke usia dewasa..

p/s : apaper pun,wish that u've a good time here (my journey story)
one thing, bila reading here please do not discount ur kerja,ur solat time,ur blajar time ^_^

-blajar utk blajar-

Comments

Cik Akma said…
gud luckkk wawaa! hehh ;D
najihah iman said…
~cik akma

thanks...=)
HiffZunnuri said…
najwa,ur very good in writing.x kesahla dlm apa bahasa pun..apa rahsia ek?tunjuk aajr dr Abi Faisal dulu ke ni?=]
najihah iman said…
zuno~

adeh zuno..smiling dr jauh ni..
tringat blik akhir f4 dlu..
demam apple...
=P
zT said…
.smpai skrg pun blog ini masih senget..-_-

wa, senget i2 seni..hehe
btw, bez bc ur coretan..
najihah iman said…
zt~

senget itu seni..=)
haha...
mcm owner dia gak..

Popular Posts