yesterday n books

Bismillahirrahmanirrahim

the class pursue like usual.intro to organic chemistry yg so far not so penim lagi.bakal penim -_-
thiaggu approved my suggestion about longkang anti-aedes for chem 2 project. reka cipta n science..
tryin discover lokasi syarikat i&m tu kat mana,tp x dapat2,kata zarif-sumwhere in johor..(huh,bleh ke kteorg ke sana?!)
islamic studies*
before d class begin,(ustaz was bit late today)yaya showed me "rooftop rant"-novel yg tersangat2 la saya nak..hbis class,trus run to nearest mph.however...=( the books sold out.SEDIH!!! x pelah,then i bought tunas. gila suka baca hikayat addin&benz time diorg skolah dulu..school time was something to remember..too colouful!! and the greatroublemaker_i geng tu sangat la macho..haha,i wished i've frens like that in my previous kolej..(ayak,impossible la nak ade Gt_i kt ki)..x pe2,throgh my skul-time pun slalu jek jadi "rules breaker"...=P
in a few hours,i managed to read it all over again,looks like baca btull2 balik..if i can read all the genetics-chemistry things like what i did wif my crunchy hlovate books kan best..x de la sakit kpala once nak quiz or exam kan! (lepas ni try apply..inshaAllah)
ohh lupa..instead of buying the tunas,dapat juga ku makan cendol..ntah bila last makan cendol.x dpt makan cendol leman dawi yg femes kt seremban tu,makan kt giant seksyen 13 pun jadilah....half mangkuk dah x larat nak habis.zue layan spaghetti dan saya menikmati cendol.okey,slps ke guardian,both of us run back to our hostel.Time is precious,so say NO to buang masa!

tunas in a few hours-


"Akak nak bunga apa? Sebut aje." Lee pula yang menyambung.
"Bunga ros? Bunga matahari? Bunga carnation? Bunga lili? Bunga raya?" Dia membilang dengan jari tangan.
"Bunga bakawali? Bunga teratai? Bunga orkid? Bunga plastik? Bunga lawang? Bunga cengkih?"
Budak bertujuh itu memandang Addin tak berkelip.
"Tulip ada?"
"Kenapa mesti akak mintak the only flower yang kita orang tak ada?"
A-Cid berpaling ke belakang.
"Benz, one red rose, full-bloom, with baby's breath in a bouquet, please. Wrap with white organza." Dia memetik jari. "Pink ribbon."
Benz memandang A-Cid dengan muka yang tak boleh dibaca. "The I-Love-You ensemble?" Keningnya terangkat sebelah.
Addin jatuh rahang bawah. The-what???
"A-Cid! Akak memang tak main la benda-benda macam tu...."
"I'm Panah Arjuna. I spread the love." Selamba dia menuturkan dengan muka toya.
Masihkah anda ingat pada Benz dan Addin, dalam novel aA+bB?

okey,ini dalam waiting-list!reserved for najihah iman satu yek!


Dengarkan HLOVATE berbicara:
tentang hikayat Rooftop Rant dari puncak Wisma Topaz ini...
tentang Trisy dan Jade...
tentang bukit yang sayup di depan
tentang angin yang membawa salam di belakang
tentang lang sewah yang berlegar melayah di atas
tentang deretan kenderaan yang bersesak-sesak di bawah
dan mereka terus bercerita...
sesudah berani meruntuhkan tembok hati dan dinding rasa

mampukah dibeli tangga-tangga untuk mencapai cita-cita?

ini cerita sebuah bicara
bicara bumbung namanya....

p/s: baru siapkn intro report about anti aedes drain!
live Life..love Life..mistakes are inevitable..and it's THAT,that makes life invaluable.
It's a gift from Almighty,yes?
Be thankful! always...

Comments

far_teahah said…
wa so new book from hlovate is tunas??
story pasal pe??
LP said…
aku nak jugak rooftop rant..belikan aku satu kalo ko beli..nati bebila aku pi collect kat ko..
(lmbt la ko wa..tunas da betaun2 juga..ps a-cid aku punya ya!)
aku tau ko tak tau,
budak se-hk 06+07 ko =)
najihah iman said…
~fatihah

nope,d lates one is rooft0p rant-
tunas tu dh lame..

~LP
a-cid ko punye...
amik ler..x nak pUn.
c0z benz is mine..haha
poison ivy..aduhhh
najihah iman said…
sila2...sgt best...
=P
ingt addin..remember me eh
i got rooftap rant..
eager 2 finish it but at the same time,i hav to revise 4 mock xm..
so,slow2 je la dlu bc..heheh..
so far,ske2!!
LP said…
eh2.ak nk ingatkn ko:addin & benz 1 skola erk.looks like u've crayoned ur future.ngee..sape ek salu gaduh2 ngn ko dlu..erm..
najihah iman said…
Lp~

ak bdk baik..
x de gaduh2 ni..
huhu...
x nak r 1 sk0lah..
genetik x expand nNti..
hiHi
zT said…
sabar2..lps final ak angkut..hehe
najihah iman said…
sila2....
hehe..
hlovate sgt ape yek!!
fallin inlove with her bookS ^_^
syara said…
huhu..0rg pn ske hlovate gak..senp0i2 n x jiwang sgt..keh2...
nnti b,ey ar akk pnjmkn..hek3

Popular Posts