me & adik2

Bismillahirrahmanirrahim..

Time moves so fast..really fast.i’m havin acute assignments.Minggu ini minggu assignments.Sangat2 bnyak.
Weekend yg lalu sy ke sepang.lari dari s.alam utk 2 hari.sy dan zulaikha ke nur bukit unggul,sepang-
Grab the opportunity to be part of the facy for the prog skor A upsr anak2 proton.Syukran jazillan to my broth in law -> ceo of fiqrah annur training&consultancy-
Pengalaman baru,klu dulu jd peserta kem,tp weekend yg lalu blajar utk mnjd facy@a sister to adik2.kata zue,sgt sronok.
Yelah,dulu pegi kem,punyalah susah nak bangun.dpt lelap mata utk 30 minutes pun dah syukur sgt2.Bila dh jd facy ni,kena lah bangun awal utk kejutkan adik2..tp yg klakarnye,x payah kejut,sbb diorang smua dh bangun.ni lah bagusnye budak2 skolah rendah,sgt mengikut peraturan..bgn pun x payah kejut.
Tringat kembali masa mule2 camping,I was 10 yers old…kem pbsm Malaysia.
Bnyk juga gmbr yg sempat di snap oleh Zue..









Acute assgments*
Like I stated in the earliest ayat.sy ditimpa acute illness of assignments.-_-
Mcm dh pakat plak lecturer,nak bagi stret set of assignments.X de chance nk servis pun kali ini.sgt suke bila ch0ng wei downs lin dan dlm swiss open! At last,dpt gak kalahkan super dan nih.
Adoiya…I’m stuck within d assignments.
Startin this week jugak,bermulalah musim quizzes..fighthing!!
Blajar utk mnjd addin…use the planner sebaiknye,due date tu kena bear in minds.
Kata ustaz dlm class td,ilmu ni kinda jual mahal..Ilmu akan attach dgn hati-hati yg bersih,yg btull2 bersungguh nak kan ilmu..td juga blajar psl jihad.So,relate lah dgn tanggungjwb yg sedang tergalas di bahu skrg.Recheck balik segenap ruang dlm chamber ni,niat etc…

“ dan orang2 berjihad (mencari keredhaan) kami,benar2 kami tunjukkan kpd mereka jalan2 kami.sesungguhnya Allah benar-benar berserta orang-orang yg baik.”-Al Ankabut:69

Sesungguhnya kalam Allah itu dapat menenangkan hati yg tgh ‘emotionless’.

[يَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِينَ ءَامَنُواْ مِنكُمْ وَالَّذِينَ أُوتُواْ الْعِلْمَ دَرَجَـتٍ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرٌ

“Wahai orang-orang beriman!Apabila dikatakan kepadamu, “Berilah kelapangan di dalam majlis-majlis”,maka lapangkanlah nescaya Allah akan memberi kelapangan untukmu.Dan apabila dikatakan, “Berdirilah kamu,” maka berdirilah,nescaya Allah akan mengankat (darjat) orang-orang yang beriman diantaramu dan orang-orang yang diberi ilmu beberapa darjat.Dan Allah Mahateliti apa yang kamu kerjakan”- Al Mujadilah:11

Dari emotionless ke spirit state.
Ayuh,siapkan segala assignmentsmu,I wanna cure my acute illness ni.-_-

Comments

LP said…
salam alaik
haih..nila jadik ble ank bongsu jadik faci..
kak wawa, pehal byk pics ngan boys ni??ohoho..pilih kasih ek..
hm.ko bwt jela asgments tu sesenyap,kang takde asgments ko mati bosan plak.
najihah iman said…
wasalm Lp

adeh d boys okey..sempoi..
d girls pn ok..
tp ntah,more to them! haha
bwt senyap2?!!
ey..tekan keyb0ard pun produce sound pe..
=P
hehehe..
semoga dpt cure illness tuh ea..
gambate!!
syara said…
nice picture..suke arh tgok..huhu.
akk ade tyme g en..w/p sbk stadi.
najihah iman said…
syara~

weekend yg still bit free..
awal2 sem...
=)

Popular Posts