..boredomn fluctuation..

salam~

Boredomn..i’m bored.Ye,after a week breaks,syndrome borim@bored menyerang sy.
Some of my frens told me to go sumwhere..hanging out@jalan2.
okey mmg sy nk jalan2.hangin out gn kawan2..tapi..adeh,orang len mana ada yg cuti tyme ni.slalu x sama cuti.sabar jelah..

1st week of cuti dah berlalu.so within d days tu sy spent dgn reading.mule2 habiskan twilight dulu.wah..akibatnye,sy jd sdikit x btull.mcm penah sy mention b4 ni Edward Cullen mmg cool.jatuh cinta dgn dia?!haha…tidak.gong chan ttp hero di hati- ^_^
at first I dun really wanna buy this novel-sy allergy sket klu bab2 vampire+bnda2 yg tlbih gula(romance)
tp sorg kwn ni..ya Allah,hari2 cakap psl twilight-edward Cullen-bella swan- sy yg x tau ape2 pun jadi tau ape2..imagine,time tu sy sikit pun x terlintas akan suke novel ni.
Kalau dulu2 sy gila suka dgn siri harry potter.kira mcm big fan jugak-dari 1st novel till the deathly hallow-tringat kisah sy dgn anis safiah masa di naim lilbanat dulu.brebut harry potter.haha..
Kisah bella yg fall dgn Edward tu mmg menarik la-sampaikan sorg lagi kwn sy (cik naddy@asmanadia) sgt kritikal suka kt Robert pattison ni..kalau la ade potion yg bleh cure patient2 yg tkena venom stephenie meyer ni kan bagus-



More than twilight,sy gak bc buku by Al-Imam Ibnul Qayyim Al-Jauziyah-
Thanx kat sorg senior yg supply buku utk sy baca time breaks ni.Alhamdulillah bnyk ilmu-bnyk kesedaran yg sy dapat-bersihkan hati-kejar dunia@hari kemudian-

Balik kali ni sy buang tebiat masuk dapur. Oh mari kita buat shoutout ni,

“Kid, sy masuk dapur!!!!!”

Sy tiba-tiba datang buang tebiat nak masak.sy mmg tergila-gilakan cupcake coklat-triffle-pudding.jadi,sy x peduli.sy nak belajar buat juga.so 1st trial I made butter bread pudding-hasilnye..ok la..tp org ade diabetes x leh mkn kot-sbb sgt manis,I dunno how to bajek d fresh milk utk dibalancekan dgn sugar used utk pudding ni.okeyla,janji ank sdara sy (Danish-pudding lover) makan,kira oraitla..then,another recipe is apple crumble- nanti next2 entry,sy enclosekan 2 simple recipe ni.sgt mudah utk dibuat. Oh cuti kat rumah menjadikan sy pemakan yang tegar. Kejap-kejap makan. Makan-makan kejap.=P



I got new keje by few days ago-
Be a birthday planner-ok,as besday Danish imtiaz will be on 20 feb,so my sist plan nk bwt birthday party la kat Danish ni..so,skrg ni sy tgh plan la sket2 utk majlis..
My spontaneous idea utk tema majlis ialah-elmo and friends theme-
Pen off-

p/s:instead of a gygabyte punye borim,i need to refill my days with sumthing yg benefit...You can make of your life anything you wish. Create your own life and then go out and live it.

Comments

nadia xavier said…
hahah.agak kurem.tak mungkin ada mendaa yg boleh cure the venom edward left in me.hahahah

Popular Posts